Recepten

Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes

Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes
Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes
Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes Smokey hamburger & Smokey gefrituurde kipvleugeltjes

Smokey hamburger

Ingrediënten (6)

Product

Barbecuesaus

  • 3 grote hamburgerbroodjes
  • 4 eetlepels Oliehoorn barbecuesaus
  • Paar blaadjes sla
  • 4 rundvleesburgers
  • 4 plakken cheddar
  • 8 plakjes gebakken bacon

Instructies(11)

  • 1Bak de burgers gaar in een pan of op de grill.
  • 2Leg op elke burger een plak kaas, zodat deze kan smelten.
  • 3Bak de bacon krokant in een droge koekenpan.
  • 4Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de helften kort in een droge pan of oven.
  • 5Besmeer de onderste helft van de broodjes met barbecuesaus.
  • 6Leg een paar blaadjes sla op de saus.
  • 7Plaats de eerste burger met kaas op de sla op beide broodjes.
  • 8Verdeel wat gebakken bacon over de burgers.
  • 9Leg het middelste deel van de broodjes erop.
  • 10En beleg net als het onderste deel.
  • 11Druk de broodjes voorzichtig dicht en steek er eventueel een prikker in om alles bij elkaar te houden.

Smokey gefrituurde kipvleugeltjes

Ingrediënten (9)

Product

Barbecuesaus

  • 500 g kipvleugeltjes
  • 2 eetlepels BBQ-kruiden
  • 100 ml karnemelk
  • 100 g bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Olie om te frituren

Instructies(7)

  • 1Marineer de kipvleugeltjes minstens 1 uur (langer mag ook) met de BBQ-kruiden en de karnemelk voor malsheid.
  • 2Meng de bloem met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
  • 3Haal de gemarineerde kipvleugeltjes door de gekruide bloem. Druk goed aan zodat de laag stevig blijft zitten.
  • 4Verhit de olie tot 170–180 °C.
  • 5Frituur de kipvleugeltjes in porties 8–10 minuten goudbruin en gaar.
  • 6Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 7Serveer direct met extra BBQ-saus om te dippen.