Recepten

Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes

Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes
Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes
Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes

De Kalfsmuis

Ingrediënten (8)

Product

Currysaus Zoetzuur

Product

Mayonaise 80%

  • 800 g kalfsmuis
  • 100 g pancetta, dun gesneden
  • 8-10 verse salieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Keukentouw

Instructies(6)

  • 1Bestrooi de kalfsmuis met zout en peper.
  • 2Leg de salieblaadjes gelijkmatig over het vlees en bedek het vervolgens met de plakjes pancetta.
  • 3Bind nu het geheel stevig vast met keukentouw, zodat de pancetta en salie goed op hun plaats blijven.
  • 4Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur, en braad het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 6-8 minuten.
  • 5Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • 6Haal de kalfsmuis uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

De Spinazie

Ingrediënten (5)

Product

Currysaus Zoetzuur

Product

Mayonaise 80%

  • 400 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Instructies(3)

  • 1Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook 1 minuut tot het geurt.
  • 2Voeg de verse spinazie toe en roerbak het snel op middelhoog vuur totdat de spinazie net geslonken is, ongeveer 3-4 minuten.
  • 3Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

De laurier-aardappeltjes

Ingrediënten (6)

Product

Currysaus Zoetzuur

Product

Mayonaise 80%

  • 600 g kleine krielaardappeltjes
  • 3-4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Oliehoorn Mayonaise en/of Currysaus

Instructies(4)

  • 1Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2Snijd de krielaardappels doormidden.
  • 3Meng de gehalveerde krielaardappeltjes met olijfolie, rozemarijn, laurierblaadjes, zout en peper.
  • 4Spreid de aardappels uit op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 25-30 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om.