
Krokante kipsnack met Currysaus Zoetzuur
Zin in een lekkere snack op jouw borrelplank om uit te delen? Krokante kipsnacks, gewoon onweerstaanbaar lekker. Dip ‘m in de zoetzure currysaus en voilá. Een feestje voor je vingers en smaakpapillen!
- Currysaus Zoetzuur
- Snack
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Ingrediënten (11)
- 300 g kipfilet in stukjes
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 ei
- 50 g bloem
- 100 g panko of paneermeel
- Olie om te frituren (zonnebloem- of arachideolie)
- Gesneden bosui
- Oliehoorn Currysaus Zoetzuur
Instructies(7)
- 1
Meng de kipstukjes met knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Laat het 10 minuten marineren.
- 2
Nu het paneerstraatje opmaken; bord 1 vullen met bloem, bord 2 de losgeklopte ei en een bord 3 met de panko of paneermeel.
- 3
Haal elk kipstukje eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
- 4
Verhit nu voldoende olie in een diepe pan tot 170-180°C.
- 5
Frituur de kipstukjes in kleine porties in ca. 4-5 minuten goudbruin en gaar.
- 6
Laat het uitlekken op keukenpapier.
- 7
Serveer de krokante kipsnack warm, met de Oliehoorn Currysaus Zoetzuur en wat bosui.
Bekijk ook eens