
Een dikke klassieke hamburger met hamburgersaus
- Hamburgersaus
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 1 portie

Ingrediënten (11)
- 1 groot hamburgerbroodje
- 150–180 g rundergehakt voor een dikke burger
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel boter
- 1 plak cheddar kaas
- Paar blaadjes ijsbergsla
- 2 plakjes tomaat
- 2 augurkenschijfjes
- 2 dunne ringen rode ui
- 4 plakjes krokant gebakken bacon
- 2 eetlepels Oliehoorn hamburgersaus
Instructies(9)
- 1
Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en zet apart op keukenpapier.
- 2
Vorm een dikke burger van het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- 3
Verhit boter in een pan en bak de burger 4–5 minuten per kant. Leg de plak kaas erop tijdens de laatste minuut om te smelten.
- 4
Snijd het broodje open en rooster de helften kort in een droge pan of oven.
- 5
Besmeer de onderste helft met Oliehoorn hamburgersaus.
- 6
Leg daarop sla, tomaat, augurk en rode ui ringen.
- 7
Leg de warme burger met gesmolten kaas erop.
- 8
Verdeel de krokante bacon over de burger.
- 9
Besmeer de bovenkant van het broodje ook met Oliehoorn hamburgersaus en leg deze erop.
Bekijk ook eens