Recepten

Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus

Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus
Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus
Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus

De Visfilets

Ingrediënten (11)

Product

Fritessaus 25%

  • 4 witte visfilets (zoals kabeljauw, koolvis of dorade)
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 150 g panko of paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el olijfolie of boter om te bakken
  • Optioneel: Citroenpartjes bij het serveren
  • Een zak friet
  • Oliehoorn Fritessaus

Instructies(8)

  • 1Dep de visfilets droog met keukenpapier.
  • 2Breng de visfilets op smaak met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder en laat het even rusten.
  • 3Doe de bloem in een ondiepe schaal.
  • 4Klop het ei los in een andere schaal en meng dit met de melk.
  • 5Doe het paneermeel in een derde schaal.
  • 6Haal elke visfilet door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tenslotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis goed bedekt is met een krokante laag.
  • 7Verhit olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 8Bak de visfilets ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. De vis moet van binnen wit en schilferig zijn.

De Venkelsalade

Ingrediënten (8)

  • 2 venkelknollen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 appel (bijv. Granny Smith)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • Optioneel: 1 handvol verse dille

Instructies(6)

  • 1Snijd de venkelknollen, rode ui en appel dunne plakjes.
  • 2Meng olijfolie, citroensap, witte wijnazijn en honing in een kommetje. Roer goed door.
  • 3Doe de gesneden venkel, ui en appel in een schaal.
  • 4Giet de dressing erover en meng alles goed.
  • 5Garneer eventueel met verse dille.
  • 6Serveer direct of laat kort intrekken voor extra smaak.