
Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus
Zin in een zomerse BBQ vol smaak en kleur? Deze combinatie van gegrilde portobello’s, sappige varkensfilet en zoete ananas is een gegarandeerde publieksfavoriet. Met knapperige maïskolven, frisse dillesaus en een flinke dot curry- en fritessaus maak je van elke barbecue een feestje!
- Currysaus
- Fritessaus
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 personen

Ingrediënten (15)
- 4 grote portobello’s
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 100 ml frietsaus
- 2 eetlepels gesneden dille
- 1 sjalotje, fijn gesneden
- 1 eetlepel honing
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 400 g varkensfilet, in medaillons van ca. 2 cm
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
- 1 verse ananas, geschild en in ringen gesneden
- 4 maïskolven, schoongemaakt
- curry saus
Instructies(15)
- 1
Maak de portobello’s schoon met een vochtige doek en verwijder het steeltje.
- 2
Meng in een kom olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper.
- 3
Bestrijk de portobello’s aan beide kanten met het oliemengsel.
- 4
Maak de dille saus voor bij de portobello
- 5
Meng de frietsaus met de dille en fijngesneden sjalot en de honing
- 6
Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en snijd in medaillons.
- 7
Meng olijfolie, paprikapoeder, zout en peper in een kom.
- 8
Wrijf de medaillons in met het kruidenmengsel.
- 9
Verhit de BBQ tot middelhoog vuur (ca. 180–200°C).
- 10
Leg de portobello’s op de BBQ en grill ze 5–7 minuten per kant tot ze zacht en sappig zijn.
- 11
Leg ondertussen de varkensfiletmedaillons op de BBQ en grill ze 3–4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
- 12
Leg ook de ananasringen op de BBQ en grill 2–3 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen en karamelisatie krijgen.
- 13
Grill de maïskolven 10–12 minuten, regelmatig keren tot ze gaar en licht geroosterd zijn.
- 14
Serveer de portobello’s met de dillesaus en de varkensfilet samen met de gegrilde ananasringen en maïskolven.
- 15
Zet de curry saus erbij, zodat iedereen zelf kan dippen of smeren.
Bekijk ook eens