Recepten

Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus

Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus
Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus
Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus Zomerse BBQ portobello & varkensfilet met gegrilde ananas, maïskolf en curry- en fritessaus

Ingrediënten (15)

Product

Currysaus

Product

Fritessaus 25%

  • 4 grote portobello’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 100 ml frietsaus
  • 2 eetlepels gesneden dille
  • 1 sjalotje, fijn gesneden
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 400 g varkensfilet, in medaillons van ca. 2 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 1 verse ananas, geschild en in ringen gesneden
  • 4 maïskolven, schoongemaakt
  • curry saus

Instructies(15)

  • 1

    Maak de portobello’s schoon met een vochtige doek en verwijder het steeltje.

  • 2

    Meng in een kom olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper.

  • 3

    Bestrijk de portobello’s aan beide kanten met het oliemengsel.

  • 4

    Maak de dille saus voor bij de portobello

  • 5

    Meng de frietsaus met de dille en fijngesneden sjalot en de honing

  • 6

    Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en snijd in medaillons.

  • 7

    Meng olijfolie, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

  • 8

    Wrijf de medaillons in met het kruidenmengsel.

  • 9

    Verhit de BBQ tot middelhoog vuur (ca. 180–200°C).

  • 10

    Leg de portobello’s op de BBQ en grill ze 5–7 minuten per kant tot ze zacht en sappig zijn.

  • 11

    Leg ondertussen de varkensfiletmedaillons op de BBQ en grill ze 3–4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

  • 12

    Leg ook de ananasringen op de BBQ en grill 2–3 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen en karamelisatie krijgen.

  • 13

    Grill de maïskolven 10–12 minuten, regelmatig keren tot ze gaar en licht geroosterd zijn.

  • 14

    Serveer de portobello’s met de dillesaus en de varkensfilet samen met de gegrilde ananasringen en maïskolven.

  • 15

    Zet de curry saus erbij, zodat iedereen zelf kan dippen of smeren.