
Recepten
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Zin in een Italiaanse klassieker met verfijnde smaken? Deze vitello tonnato combineert dun gesneden kalfslende met een romige tonijnmayonaise, frisse kruidensla en een vleugje citroen. Perfect als elegant voorgerecht of lichte zomerse maaltijd.
- Mayonaise
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 personen

kalfslende
Instructies(5)
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Bestrooi de kalfslende met zout en peper. Voeg eventueel verse kruiden toe.
- 3Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en bak de kalfslende rondom goudbruin.
- 4Zet de pan in de oven en braad 20–25 minuten tot medium-rare (kerntemperatuur ±52–54°C).
- 5Laat het vlees afkoelen, wikkel het in folie en zet het in de koelkast om volledig koud te worden.
Tonijnmayonaise en kruidensla
Ingrediënten (8)
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- ½ kopje Brander mayonaise
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Gemengde kruiden zoals peterselie, basilicum, dragon en kervel
- Extra vierge olijfolie
- Extra citroensap naar smaak
Instructies(6)
- 1Doe de tonijn, Brander mayonaise, kappertjes, citroensap, zout en peper in een blender. Mix tot een gladde, romige saus.
- 2Proef en voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe.
- 3Meng vlak voor het serveren de verse kruiden met een scheutje olijfolie en een paar druppels citroensap voor een frisse kruidensla.
- 4Snijd de afgekoelde kalfslende in dunne plakjes en leg ze op een serveerschaal.
- 5Lepel de tonijnmayonaise er royaal over.
- 6Garneer met de kruidensla en eventueel extra kappertjes voor een frisse, ziltige touch.
Bekijk ook eens
Meer recepten
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza