Recepten

Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise

Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise
Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise
Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise

De Sukade Stoof

Ingrediënten (13)

Product

Mayonaise 80%

  • 800 g sukadelappen
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el azijn
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie of boter

Instructies(10)

  • 1Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • 2Bestrooi de sukadelappen met zout en peper en bestuif ze licht met bloem.
  • 3Verhit de olijfolie of boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Braad de sukadelappen aan beide kanten bruin aan (ongeveer 3-4 minuten per kant). Haal vervolgens het vlees uit de pan en zet opzij.
  • 4Snipper de uien, snijd de wortels in stukjes en hak de knoflook fijn.
  • 5Voeg in dezelfde pan de fijngesneden uien, wortels en knoflook toe en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • 6Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  • 7Giet de rode wijn in de pan en schraap de aanbaksels los met een houten lepel. Laat de wijn 5 minuten inkoken.
  • 8Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes, tijm en azijn toe.
  • 9Doe het vlees terug in de pan.
  • 10Breng alles aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de sukade 3 uur sudderen met het deksel op de pan. Draai af en toe het vlees om.

De Gebakken Aardappels

Ingrediënten (4)

Product

Mayonaise 80%

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 3 el olijfolie of boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt

Instructies(5)

  • 1Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of partjes.
  • 2Kook de aardappels in licht gezouten water tot ze bijna gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  • 3Giet af en laat ze droogstomen.
  • 4Verhit 3 el olijfolie of boter in een grote koekenpan. Voeg de aardappels toe en bak ze op middelhoog vuur goudbruin en krokant, ongeveer 10-15 minuten.
  • 5Breng op smaak met paprikapoeder, rozemarijn, zout en peper.

De Geroosterde Pompoen

Ingrediënten (5)

Product

Mayonaise 80%

  • 1 kleine pompoen (butternut of Hokkaido)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • Oliehoorn Mayonaise
  • Optioneel: 1 tl kaneel

Instructies(3)

  • 1Snijd de pompoen (butternut of Hokkaido) in blokjes.
  • 2Pompoen kruiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoenblokjes met olijfolie, komijn, kaneel (optioneel), zout en peper
  • 3Pompoen roosteren: Spreid de pompoen uit op een bakplaat en plaats het in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de pompoen zacht is en goudbruin begint te kleuren.