Recepten

Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig

Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig
Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig
Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig Springrolls en mini gehaktballetjes met currysaus zoetzuur en extra pittig

Mini-gehaktballetjes met extra pittige currysaus

Ingrediënten (9)

Product

Currysaus Extra Pittig

  • 200 g rundergehakt (of half-om-halfgehakt)
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel melk
  • ½ sjalotje fijngehakt
  • Snuf zout en peper
  • 1 theelepel olie voor op het gourmetstel
  • Oliehoorn Currysaus extra pittig

Instructies(4)

  • 1Doe gehakt, mosterd, kerriepoeder, paneermeel, melk, ui, zout en peper in een kom en meng dit goed door.
  • 2Draai er 12 kleine balletjes van (ongeveer zo groot als een walnoot).
  • 3Druppel wat olie op de plaat of in een pannetje en bak de balletjes in 6–8 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4Serveer het met de Oliehoorn Currysaus extra pittig.

Springrolls met garnalen, sla en zoetzure currysausdip

Ingrediënten (9)

Product

Currysaus Zoetzuur

  • 6 rijstvellen
  • 12 grote garnalen, gepeld en gaar
  • 2 handen gemengde sla bijv. little gem, romaine of veldsla
  • ½ wortel, in dunne reepjes
  • ¼ komkommer, in dunne reepjes
  • 6 takjes verse muntblaadjes
  • 2 takjes koriander
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 eetlepels Oliehoorn Currysaus zoetzuur

Instructies(10)

  • 1Snijd de groenten in dunne reepjes en leg ze in aparte bakjes klaar.
  • 2Vul een grote kom of ondiepe schaal met lauwwarm water.
  • 3Dompel één rijstvel 5–10 seconden onder tot het soepel wordt (niet te lang, het wordt dan plakkerig).
  • 4Leg een vel op een schone, vochtige theedoek.
  • 5Leg in het midden van het rijstvel een paar slablaadjes, wat wortel, komkommer, munt en 2 garnalen.
  • 6Strooi er wat sesamzaad over.
  • 7Vouw eerst de zijkanten naar binnen, rol dan van onder naar boven op tot een stevige rol.
  • 8Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  • 9Snijd de springrolls eventueel doormidden voor een mooi effect.
  • 10Serveer het met de zoetzure currysaus en eventueel wat extra sesamzaad, verse munt of koriander als garnering.