Recepten

Kipsaté Met Oliehoorn satésaus

Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus
Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus
Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus Kipsaté Met Oliehoorn satésaus

Ingrediënten (11)

Product

Satésaus Kant en Klaar

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 6 satéstokjes, 30 min geweekt in water
  • Oliehoorn Satésaus kant en klaar
  • Atjar
  • Gebakken uitjes
  • 1 limoen, in partjes
  • Kroepoek
  • Koriander

Instructies(5)

  • 1

    Meng de ketjap manis, zonnebloemolie en knoflook. Marineer de kip minstens 30 minuten in dit mengsel. 

  • 2

    Rijg de kip aan de satéstokjes.

  • 3

    Verhit een grill- of koekenpan en bak de kipsaté in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.

  • 4

    Leg de kipsaté op een bord, schep er een flinke lepel Oliehoorn satésaus over of ernaast. 

  • 5

    Serveer met atjar, gebakken uitjes, limoenpartjes en kroepoek en een beetje koriander.