
Poke bowl met zalm en Brander Mayonaise
Een culinaire reis in een kom: Poke Bowl met zalm en Brander Mayonaise. Met deze kleurrijke creatie vol frisheid en karakter is het een feest! Perfect voor een gezonde lunch of een lichte avondmaaltijd. Laat je inspireren en breng wat variatie in je eetpatroon met dit heerlijke gerecht.
- Brander Mayonaise
- Lunch
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Ingrediënten (14)
- 200 g verse zalmfilet in blokjes gesneden
- 200 g sushirijst
- 1 el rijstazijn
- 1 tl suiker
- 1 avocado in plakjes gesneden
- 1 komkommer in dunne plakjes gesneden
- 1 wortel in dunne reepjes gesneden
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- Edamame boontjes
- 1 lente-ui, in ringetjes gesneden
- Optioneel: Koriander en of zeewiersalade
- Oliehoorn Brander-Mayonaise
Instructies(7)
- 1
Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
- 2
Meng in een klein kommetje de rijstazijn en suiker, en roer dit door de warme rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
- 3
Meng de blokjes zalm met 2 el sojasaus en 1 tl sesamolie. Laat de zalm een paar minuten marineren.
- 4
Verdeel de afgekoelde sushirijst over twee kommen.
- 5
Voeg de gemarineerde zalm, avocado, komkommer, wortel, zeewiersalade en edamameboontjes toe.
- 6
Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui.
- 7
Spuit de Brander Mayonaise in een zigzagpatroon over de poke bowl
Bekijk ook eens