
Gegrilde zalm met Zeedijk Kerrie Mayonaise
Ben jij gek op zalm? Probeer dan eens deze heerlijke zalm van de BBQ met een kerrie twist! Hartig en lekker zoetpittig door onze Oliehoorn Zeedijk Mayonaise.
- Zeedijk Mayonaise
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Ingrediënten (8)
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 120 ml Oliehoorn Zeedijk Kerrie Mayonaise
- 2 el versgeperst sinaasappelsap
- 1 el versgeperst citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 g dille, fijngehakt
- zout en versgemalen peper naar smaak
- optioneel: citroen- en sinaasappelplakjes en extra dille voor garnering
Instructies(3)
- 1
Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur. Meng in een kom de mayonaise, verse sinaasappel- en citroensap, geraspte knoflook en dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- 2
Bestrijk beide zijden van elke zalmfilet met de Zeedijk Mayonaise . Leg de zalmfilets op de grill en gril ze aan elke kant ongeveer 4-5 minuten of tot de zalm gaar is en goudbruin kleurt.
- 3
Haal de gegrilde zalm van de barbecue en leg ze op een serveerschaal. Serveer de gegrilde zalm met plakjes citroen en sinaasappel en wat extra takjes dille.
Bekijk ook eens