Recepten

Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus

Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus
Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus
Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus

Ingrediënten (8)

Product

Currysaus Extra Pittig

  • 8 lamskoteletten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Oliehoorn pittige currysaus

Instructies(9)

  • 1

    Meng in een kom de olijfolie, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, tijm/rozemarijn, zout en peper.

  • 2

    Wrijf de lamskoteletten rondom goed in met de marinade.

  • 3

    Laat ze minimaal 30 minuten marineren, liefst 1-2 uur in de koelkast voor extra smaak.

  • 4

    Verhit de BBQ tot middelhoog vuur ca. 180-200°C.

  • 5

    Leg de lamskoteletten op de BBQ.

  • 6

    Grill ze ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare (afhankelijk van dikte). Wil je ze doorbakken, houd dan 5-6 minuten per kant aan.

  • 7

    Draai ze regelmatig en bestrijk ze eventueel met overgebleven marinade.

  • 8

    Serveer de gegrilde lamskoteletten direct met de curry saus erbij om in te dippen of over het vlees te scheppen.

  • 9

    Voeg een frisse yoghurtsalade met munt en komkommer toe om het gerecht lichter te maken, met wat verse frieten.