
Gegrilde lamskoteletten met yoghurt dille en currysaus
Dit gerecht is de perfecte balans tussen fris, sappig en pittig. Grill aan voor de lamskoteletten daarbij een frisse kommersalade en afmaken met de pittige Oliehoorn currysaus. Gegarandeerd genieten!
- Extra pittige currysaus
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Instructies(9)
- 1
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, tijm/rozemarijn, zout en peper.
- 2
Wrijf de lamskoteletten rondom goed in met de marinade.
- 3
Laat ze minimaal 30 minuten marineren, liefst 1-2 uur in de koelkast voor extra smaak.
- 4
Verhit de BBQ tot middelhoog vuur ca. 180-200°C.
- 5
Leg de lamskoteletten op de BBQ.
- 6
Grill ze ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare (afhankelijk van dikte). Wil je ze doorbakken, houd dan 5-6 minuten per kant aan.
- 7
Draai ze regelmatig en bestrijk ze eventueel met overgebleven marinade.
- 8
Serveer de gegrilde lamskoteletten direct met de curry saus erbij om in te dippen of over het vlees te scheppen.
- 9
Voeg een frisse yoghurtsalade met munt en komkommer toe om het gerecht lichter te maken, met wat verse frieten.
Bekijk ook eens