
Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise
Wanneer de zon zich laat zien, is het tijd voor lichte gerechten boordevol smaak. Deze gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise is precies zo’n recept: fris, kruidig en verrassend eenvoudig! Probeer jij ‘m?
- Mayonaise
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 2 porties

Ingrediënten (14)
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 komkommer
- 2 eetlepels Oliehoorn mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel citroensap
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel verse fijngehakte dille
- 1 eetlepel verse fijngehakte munt
- Zout en peper naar smaak
Instructies(7)
- 1
Marineer de kip met olijfolie, citroenrasp, citroensap, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Laat het minstens 15 minuten intrekken (langer = meer smaak!).
- 2
Grill de kipfilets in een grillpan of op de BBQ, ongeveer 6-8 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- 3
Laat de kip even rusten en snijd het in plakjes.
- 4
Snijd de komkommer in dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.
- 5
Meng de Oliehoorn mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, munt en dille in een kom.
- 6
Voeg de komkommer toe en meng alles goed door elkaar.
- 7
Breng op smaak met zout en peper en laat de salade even intrekken in de koelkast voor extra smaak.
Bekijk ook eens