Recepten

Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise

Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise
Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise
Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise

Ingrediënten (14)

Product

Mayonaise 80%

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels Oliehoorn mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel verse fijngehakte dille
  • 1 eetlepel verse fijngehakte munt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies(7)

  • 1

    Marineer de kip met olijfolie, citroenrasp, citroensap, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Laat het minstens 15 minuten intrekken (langer = meer smaak!).

  • 2

    Grill de kipfilets in een grillpan of op de BBQ, ongeveer 6-8 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.

  • 3

    Laat de kip even rusten en snijd het in plakjes.

  • 4

    Snijd de komkommer in dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.

  • 5

    Meng de Oliehoorn mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, munt en dille in een kom.

  • 6

    Voeg de komkommer toe en meng alles goed door elkaar.

  • 7

    Breng op smaak met zout en peper en laat de salade even intrekken in de koelkast voor extra smaak.