
Gourmet gegrilde groenten spiesjes met Sweet Chili-Chipotlesaus
Een kleurrijke smaakexplosie op je gourmetplaat. Zorg voor een feestje op je gourmettafel met deze groentespiesjes. Rijg stukjes paprika, courgette, champignons en rode ui aan de spiesjes. Marineer ze met Sweet Chili-Chipotlesaus voor de pittige touch en laat ze garen op de plaat. Een heerlijke optie voor de groenteliefhebbers tijdens een avondje gourmetten.
- Sweet Chili-Chipotlesaus
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Ingrediënten (9)
- 1 courgette in plakken
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 12 rode ui in partjes
- 200 g champignons hele of gehalveerde
- 200 g cherrytomaatjes
- Olijfolie voor het besprenkelen
- Zout en peper naar smaak
- 100 ml Oliehoorn Sweet Chili-Chipotlesaus
Instructies(9)
- 1
Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm, de paprika’s in blokjes en de rode ui in partjes.
- 2
Als je kleine champignons gebruikt, laat ze dan heel; als ze te groot zijn, snijd ze dan door de helft.
- 3
Rijg de groenten aan de spiesjes in de volgorde die je wilt. Een goede volgorde kan zijn: courgetteplak, champignon, blokje paprika, cherrytomaatje en een partje ui. Herhaal dit totdat de spiesjes vol zijn.
- 4
Plaats de gegrilde groentenspiesjes in een schaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
- 5
Giet de Sweet Chili-Chipotlesaus over de spiesjes en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat ze minimaal 15-30 minuten marineren zodat de smaken goed intrekken.
- 6
Verhit de gourmetplaat en vet deze licht in met een beetje olijfolie.
- 7
Grill de gemarineerde groentenspiesjes op de gourmetplaat. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi gegrild worden.
- 8
Grill de spiesjes tot de groenten zacht zijn en een mooie grillmarkering hebben (ongeveer 8-10 minuten).
- 9
Serveer de gegrilde groentenspiesjes warm. Deze spiesjes als bijgerecht of als hoofdgerecht in combinatie met wraps, pita of een salade
Bekijk ook eens