Recepten

BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten

BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten
BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten
BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten

Ingrediënten (11)

Product

Barbecuesaus

  • 1 kg kipvleugels
  • 120 ml Oliehoorn barbecuesaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 800 g vastkokende aardappelen in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 g gemengde groenten (bijv. haricot verts, bospeen, venkel)
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies(11)

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Meng in een grote kom de kipvleugels met olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, en peper.

  • 3

    Voeg de barbecuesaus toe en zorg ervoor dat de vleugels goed bedekt zijn.

  • 4

    Leg de gemarineerde vleugels op een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat ze niet overlappen.

  • 5

    Bak de kipvleugels in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege de baktijd kun je de vleugels omdraaien en ze eventueel een extra laagje barbecuesaus geven voor meer smaak.

  • 6

    Terwijl de kipvleugels in de oven liggen, kook je de aardappelen in gezouten water voor ongeveer 10 minuten tot ze net gaar zijn.

  • 7

    Giet ze af en laat ze een paar minuten stomen om het vocht te verwijderen.

  • 8

    Meng de aardappelen met olijfolie, rozemarijn, zout en peper.

  • 9

    Spreid ze uit op een andere bakplaat en rooster ze in de oven (naast de kipvleugels) gedurende 20-30 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn, regelmatig omdraaien.

  • 10

    Stoom de gemengde groenten in een stoommandje of in een pan met een beetje water tot ze gaar maar nog knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).

  • 11

    Breng op smaak met olijfolie, zout en peper