
BBQ-kipvleugels met aardappelen en gestoomde groenten
De oer-Hollandse AVG. Dit is hoe je ‘m anno nu serveert. BBQ-kipvleugeltjes, gebakken aardappeltjes en de lentegroentes vormt een bord vol kleur en karakter. Met de rokerige Oliehoorn barbecuesaus maak je het geheel extra stoer!
- Barbecuesaus
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (11)
- 1 kg kipvleugels
- 120 ml Oliehoorn barbecuesaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 800 g vastkokende aardappelen in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 300 g gemengde groenten (bijv. haricot verts, bospeen, venkel)
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies(11)
- 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2
Meng in een grote kom de kipvleugels met olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, en peper.
- 3
Voeg de barbecuesaus toe en zorg ervoor dat de vleugels goed bedekt zijn.
- 4
Leg de gemarineerde vleugels op een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat ze niet overlappen.
- 5
Bak de kipvleugels in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege de baktijd kun je de vleugels omdraaien en ze eventueel een extra laagje barbecuesaus geven voor meer smaak.
- 6
Terwijl de kipvleugels in de oven liggen, kook je de aardappelen in gezouten water voor ongeveer 10 minuten tot ze net gaar zijn.
- 7
Giet ze af en laat ze een paar minuten stomen om het vocht te verwijderen.
- 8
Meng de aardappelen met olijfolie, rozemarijn, zout en peper.
- 9
Spreid ze uit op een andere bakplaat en rooster ze in de oven (naast de kipvleugels) gedurende 20-30 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn, regelmatig omdraaien.
- 10
Stoom de gemengde groenten in een stoommandje of in een pan met een beetje water tot ze gaar maar nog knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).
- 11
Breng op smaak met olijfolie, zout en peper
Bekijk ook eens