Recepten

Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise

Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise
Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise
Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise Vegan aardappelwedges met vegan mayonaise

Ingrediënten (7)

  • 4 grote aardappelen, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ kopje vegan mayonaise
  • 1 bieslook, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Instructies(8)

  • 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  • 2

    Doe de aardappelpartjes in een grote kom en besprenkel ze met olijfolie. Meng goed zodat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met olie.

  • 3

    Voeg het gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de aardappelpartjes. Meng opnieuw om de kruiden gelijkmatig te verdelen.

  • 4

    Leg de aardappelwedges op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze in één enkele laag liggen.

  • 5

    Bak de aardappelwedges 25–30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige bruining.

  • 6

    Serveer de vegan mayonaise in een kommetje terwijl de wedges bakken.

  • 7

    Haal de aardappelwedges uit de oven en laat ze kort afkoelen.

  • 8

    Serveer de wedges met de vegan mayonaise om in te dippen. Garneer eventueel met verse bieslook.