
Huisgemaakte inktvisringen met Oliehoorn Fritessaus
Ben jij ook zo gek op inktvisringen? Met dit recept maak je ze gemakkelijk zelf, heerlijk vers en knapperig! En met een goede klodder Oliehoorn Fritessaus, zijn ze helemaal onweerstaanbaar.
Recept gebaseerd op 4 personen
- Fritessaus
- Snack
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Instructies(7)
- 1
Verhit de plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
- 2
Dep de inktvisringen droog met keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met zout en peper.
- 3
Plaats de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel elk in afzonderlijke kommen.
- 4
Haal elke inktvisring eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel, zorg ervoor dat elke ring gelijkmatig bedekt is.
- 5
Frituur de inktvisringen in batches in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per batch.
- 6
Laat de gefrituurde inktvisringen uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- 7
Serveer de gefrituurde met Oliehoorn Fritessaus en partjes limoen.
Bekijk ook eens