Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise
- Brander Mayonaise
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 personen
Instructies(11)
- 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2
Kook de krieltjes 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
- 3
Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak en rooster ze samen met de wortels 15–20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- 4
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- 5
Bak de champignons in 1 eetlepel olijfolie met de knoflook 6–8 minuten tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
- 6
Breng het op smaak met zout en peper.
- 7
Meng de gehalveerde spruitjes met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
- 8
Rooster deze 12–15 minuten in de oven tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
- 9
Doe de krieltjes, wortels, champignons en spruitjes op een grote feestelijke schaal.
- 10
Lepel of swirl de Oliehoorn Brander Mayonaise over de groenten en serveer het extra in een klein kommetje naast de schaal.
- 11
Garneer het eventueel met wat fijngehakte peterselie of bieslook.
Bekijk ook eens