Recepten

Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise

Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise
Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise
Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise Geroosterde wintergroentes en gepofte krieltjes met Brander Mayonaise

Ingrediënten (10)

Product

Brander Mayonaise

  • 400 g kleine krieltjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 g oesterzwammen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 g spruitjes, gehalveerd
  • 300 gram bospeen
  • Snuf peper en zout
  • 200 gr friet
  • Fijngehakte peterselie of bieslook
  • 3 eetlepels Brander Mayonaise

Instructies(11)

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Kook de krieltjes 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.

  • 3

    Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak en rooster ze samen met de wortels 15–20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  • 4

    Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.

  • 5

    Bak de champignons in 1 eetlepel olijfolie met de knoflook 6–8 minuten tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.

  • 6

    Breng het op smaak met zout en peper.

  • 7

    Meng de gehalveerde spruitjes met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.

  • 8

    Rooster deze 12–15 minuten in de oven tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

  • 9

    Doe de krieltjes, wortels, champignons en spruitjes op een grote feestelijke schaal.

  • 10

    Lepel of swirl de Oliehoorn Brander Mayonaise over de groenten en serveer het extra in een klein kommetje naast de schaal.

  • 11

    Garneer het eventueel met wat fijngehakte peterselie of bieslook.