Recepten

Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander

Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander
Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander
Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander Gegrilde kip met sweet chipotle glaze en maïssalade met limoen & koriander

Gegrilde kip met chipotle-honing glaze

Ingrediënten (9)

Product

Sweet Chili Chipotlesaus

  • 8 kipdrumsticks of -bouten (of kippendijen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels sweet chipotle saus (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie tip)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel appelciderazijn of limoensap
  • Optioneel: een snufje gerookt paprikapoeder of chilivlokken voor extra pit

Instructies(4)

  • 1Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de glaze en zet opzij. Dep de kip droog en wrijf in met olijfolie, zout en peper.
  • 2Zorg voor indirecte hitte (kolen aan de zijkanten of een gas-BBQ op medium stand). Laat de kip rustig garen op de koelere kant van de BBQ met het deksel dicht. Gaar ongeveer 30–35 minuten tot het vel begint te bruinen en de kip gaar is.
  • 3Smeer de kip in met de chipotle-honing glaze. Leg de stukken kip daarna nog 5–10 minuten op directe hitte om de saus te laten karamelliseren. Draai regelmatig en blijf erbij — de suiker in de glaze kan snel verbranden!
  • 4Laat de kip een paar minuten rusten. Serveer met wat extra chipotle saus aan de zijkant.

Gegrilde maïssalade met limoen & koriander

Ingrediënten (11)

Product

Sweet Chili Chipotlesaus

  • 2–3 maïskolven
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 50 g feta of geitenkaas (verkruimeld)
  • Optioneel: snufje chilivlokken voor wat extra pit

Instructies(6)

  • 1Kook de maïskolven 5 minuten voor (indien vers), en gril ze dan tot ze geblakerd zijn (±10 min).
  • 2Snijd de maïskorrels van de kolf.
  • 3Doe gegrilde maïs, paprika, ui, lente-ui en koriander in een kom.
  • 4Voeg limoensap, olijfolie, zout en peper toe. Meng goed.
  • 5Voeg avocado of feta toe net voor het serveren.
  • 6Garneer met de kruidensla en eventueel extra kappertjes voor een frisse, ziltige touch.