Recepten

Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes

Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes

kalfslende

Ingrediënten (4)

Product

Mayonaise 80%

  • 500 gram kalfslende
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Olijfolie
  • Verse kruiden zoals rozemarijn en tijm (optioneel)

Instructies(5)

  • 1Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2Bestrooi de kalfslende met zout en peper. Voeg eventueel verse kruiden toe.
  • 3Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en bak de kalfslende rondom goudbruin.
  • 4Zet de pan in de oven en braad 20–25 minuten tot medium-rare (kerntemperatuur ±52–54°C).
  • 5Laat het vlees afkoelen, wikkel het in folie en zet het in de koelkast om volledig koud te worden.

Tonijnmayonaise en kruidensla

Ingrediënten (8)

Product

Mayonaise 80%

  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • ½ kopje Brander mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Gemengde kruiden zoals peterselie, basilicum, dragon en kervel
  • Extra vierge olijfolie
  • Extra citroensap naar smaak

Instructies(6)

  • 1Doe de tonijn, Brander mayonaise, kappertjes, citroensap, zout en peper in een blender. Mix tot een gladde, romige saus.
  • 2Proef en voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe.
  • 3Meng vlak voor het serveren de verse kruiden met een scheutje olijfolie en een paar druppels citroensap voor een frisse kruidensla.
  • 4Snijd de afgekoelde kalfslende in dunne plakjes en leg ze op een serveerschaal.
  • 5Lepel de tonijnmayonaise er royaal over.
  • 6Garneer met de kruidensla en eventueel extra kappertjes voor een frisse, ziltige touch.