Recepten

Ode aan het broodje frikandel!

Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel!
Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel!
Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel! Ode aan het broodje frikandel!

Ingrediënten (6)

Product

Currysaus

  • 10 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • 20 mini ovenfrikandellen (diepvries)
  • Oliehoorn-curry
  • Oliehoorn-mayonaise
  • 1 ei
  • 1 grote ui

Instructies(7)

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2

    Laat de minifrikandellen 30 minuten op kamertemperatuur ontdooien. Haal na 20 minuten ook het bladerdeeg uit de vriezer, zodat dat nog 10 minuten kan ontdooien op het aanrecht.

  • 3

    Snijd ieder vierkant plakje bladerdeeg doormidden en spuit in het midden van elk plakje een eetlepel curry. Leg hierop een minifrikandel.

  • 4

    Sla nu het deeg over de frikandel heen en maak met een vork rondom streepjes, zodat het deeg op elkaar plakt.

  • 5

    Maak nu de kenmerkende streepjes op de bovenkant van de broodjes door met een mes inkepingen te maken.

  • 6

    Klop een ei los en smeer met een kwastje de bovenkant van elk broodje in met het eimengsel.

  • 7

    Bak de frikandelbroodjes af in de oven. Kijk na 10 minuten hoe de broodjes eruit zien. Zodra ze goudbruin zijn, mogen ze eruit.  Laat ze een beetje afkoelen.