
Gourmetten met vis en knoflooksaus
Gezelligheid op tafel, met een vleugje zee! Laat de gourmetplaat bruisen met een selectie van vis: denk aan zalm, witvis of garnalen. Serveer met een knoflooksaus als smaakmaker.
- Knoflooksaus
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (10)
- 200 g kabeljauwfilet, zeebaarsfilet of schelvisfilet in blokjes gesneden
- Optioneel: 200 g grote gepelde garnalen
- 1 citroen in partjes gesneden
- Olijfolie
- Verse kruiden zoals dille, peterselie of basilicum
- Peper en zout naar smaak
- 1 courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
- Cherrytomaatjes
- Oliehoorn knoflooksaus
Instructies(6)
- 1
Snijd de kabeljauw, zeebaars of schelvis in blokjes of dunne plakjes. Dep deze goed droog met keukenrolpapier.
- 2
Meng de witvis met een beetje olijfolie, peper, zout en verse kruiden zoals dille of peterselie. Leg de vis op een schaal.
- 3
Eventueel kun je de garnalen kort marineren in olijfolie, knoflook en citroensap voor extra smaak.
- 4
Snijd naar wens de groenten in kleine stukjes die makkelijk op de gourmetplaat kunnen.
- 5
Tijd om te grillen! Iedereen kan zijn stukje witvis (kabeljauw, zeebaars of schelvis) en garnalen naar smaak grillen. De groenten kunnen ernaast worden gegrild.
- 6
Serveer het met de Oliehoorn knoflooksaus.
Bekijk ook eens