
Gourmet mini hamburgers met hamburgersaus
Gourmetburgers: klein formaat, groot plezier! Mini hamburgers horen bij een feestelijke gourmetavond. Laat iedereen de burgers zelf beleggen met frisse toppings en een flinke lepel hamburgersaus. Een hit voor de kids, maar ook een favoriet bij volwassenen.
- Hamburgersaus
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (11)
- 300 g rundergehakt
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie of andere kruiden naar keuze
- Olijfolie voor het bakken
- Toppings veldsla, tomaatjes, komkommer
- Oliehoorn hamburgersaus
Instructies(8)
- 1
Meng het gehakt in een grote kom met de fijngesnipperde ui, knoflook, ei, paneermeel, mosterd, paprikapoeder, peterselie,
en peper en zout. - 2
Kneed het mengsel goed door met je handen tot alles goed gemengd is.
- 3
Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er mini hamburgertjes van, ongeveer ter grootte van een golfbal, en druk ze lichtjes plat.
- 4
Maak ze klein genoeg zodat ze snel garen op de gourmetplaat.
- 5
Iedereen kan zijn mini hamburgertjes zelf bakken op de gourmetplaat. Gebruik wat olijfolie om de plaat licht in te vetten.
- 6
Bak de hamburgers ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
- 7
Rooster de mini hamburgerbroodjes eventueel kort op de gourmetplaat.
- 8
Zet de augurkjes, cherrytomaatjes, komkommer, veldsla op tafel, zodat iedereen zijn eigen burger kan samenstellen. Top de burger af met de Oliehoorn hamburgersaus
Bekijk ook eens