
Gegrilde karbonades met friet, salade en Brander Mayonaise
De lekkerste karbonades? Die eet je natuurlijk met Oliehoorn Brander Mayonaise! Met dit klassieke karbonade-recept zit je sowieso ‘gebakken’. Of nou ja… gegrild!
Recept gebaseerd op 4 personen
- Brander Mayonaise
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Instructies(8)
- 1
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
- 2
Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper.
- 3
Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook en eventuele verse kruiden naar keuze. Bestrijk de karbonades aan beide kanten met het oliemengsel.
- 4
Grill de karbonades ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooi grillpatroon hebben. De exacte grilltijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de karbonades en de hitte van de grill.
- 5
Haal de karbonades van de grill en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
- 6
Bak de frieten in de friteuse of Airfryer.
- 7
Maak een eenvoudige salade met de gemengde bladgroenten, zongedroogde tomaatjes, komkommer en rode ui. Besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn en een snufje zout en peper.
- 8
Serveer de gegrilde karbonades met de friet en de salade, én natuurlijk Oliehoorn Brander Mayonaise.
Bekijk ook eens