
Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise
Eens wat anders; wist je dat je verrassend lekkere gerechten kunt maken met rauwe zalm? Met deze toevoeging van rode biet en mierikswortel-mayo steelt jouw hapjestafel zeker de show!
- Mayonaise
- Lunch
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Instructies(5)
- 1
Meng in een kom de geraspte rode bieten, 2 el fijngehakte dille, knoflook, zout en versgemalen peper.
- 2
Leg de zalmfilets op een groot stuk aluminiumfolie en verdeel het bietenmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm. Vouw de folie rond de zalm zodat deze goed is afgesloten en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- 3
Terwijl de zalm marineert, meng je de mierikswortel en Oliehoorn mayonaise in een kleine kom. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
- 4
Haal de zalm uit de marinade of veeg deze er een beetje vanaf. Snijd de gemarineerde zalm in schuine, dunne lange plakken.
- 5
Serveer de in plakjes gesneden zalm met de mierikswortel-mayonaise en garneer met wat verse dille en grof gemalen peper.
Tip: lekker met (Melba) toast.
Bekijk ook eens