Recepten

Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise

Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise
Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise
Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise

Ga snel naar:

Het Pizzadeeg

Ingrediënten (7)

Product

Truffel Mayonaise

  • je kunt ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken
  • 500 g bloem (type 00 of gewone bloem)
  • 325 ml warm water
  • 1 tl suiker
  • 1 zakje droge gist (7 g)
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie

Instructies(4)

  • 1Meng het warme water, suiker en droge gist in een kom. Laat het 5-10 minuten staan totdat het schuimig wordt.
  • 2Voeg de bloem en zout toe in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet het gistmengsel en de olijfolie erin.
  • 3Meng alles goed en kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten tot het soepel en elastisch is.
  • 4Plaats het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat het rijzen op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur of totdat het in omvang is verdubbeld.

De pizza

Ingrediënten (7)

Product

Truffel Mayonaise

  • 200 g Creme Fraiche
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 100 g verse champignons
  • 100 g rosbief, dungesneden
  • 50 g rucola
  • 150 ml Oliehoorn Truffelmayonaise
  • Parmezaanse kaasflakes, voor garnering

Instructies(7)

  • 1Verwarm de oven voor op 250°C (of zo heet mogelijk).
  • 2Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte en vorm. (Als je kant-en-klaar deeg gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking.)
  • 3Snijd de Champignons in dunne plakjes.
  • 4Plaats het uitgerolde deeg op een bakplaat of een pizzasteen. Verdeel de crème fraîche over de bodem en leg daarop de plakjes mozzarella en champignons.
  • 5Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten en bubbelend is.
  • 6Haal de pizza uit de oven. Garneer de pizza met de plakjes rosbief, truffelmayonaise ,verse rucola en wat parmazaanflakes.
  • 7Snij de pizza in punten én serveren maar.