
Paddenstoelen quiche salade
De mooiste én lekkerste salade op de Kersttafel maak je zo! En speciaal voor de feestdagen: onze klassieke mayonaise met een frisse twist.
- Mayonaise
- Lunch
- Gemiddeld

Ingrediënten (9)
- 4 eetlepels Oliehoorn Mayonaise 80%
- 200 gram gerookte zalm, in plakjes
- 6-8 radijsjes, in dunne plakjes
- 1 kopje gekookte sojabonen (edamame), afgekoeld
- 1 komkommer, in plakjes
- Gemengde groene bladsla
- Verse dille (voor garnering)
- Tuinkers
- Zalm eitjes
Instructies(8)
- 1
Begin met het maken van de dressing. Meng de mayonaise, limoensap, limoenrasp en verse dille in een kom.
- 2
Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas de smaak aan naar wens. Zet de dressing in de koelkast terwijl je de salade bereidt.
- 3
Bouw de kerstkranssalade op een groot bord of een serveerschaal. Begin met een laagje gemengde groene bladsla.
- 4
Rangschik de plakjes gerookte zalm in een cirkel bovenop de sla om de basis van de krans te vormen.
- 5
Plaats de dunne plakjes venkel bovenop de zalm en verdeel ze gelijkmatig.
- 6
Voeg de plakjes radijs en komkommer toe, en strooi de gekookte sojabonen erover.
- 7
Garneer de salade met de zalm eitjes verse dille en tuinkers.
- 8
Giet gelijkmatig een deel van de limoen-dille-mayonaise dressing over de kerstkrans-salade en serveer het overgebleven deel ervan naast het gerecht.