Recepten

Paddenstoelen quiche salade

Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade
Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade
Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade Paddenstoelen quiche salade

Ingrediënten (9)

  • 4 eetlepels Oliehoorn Mayonaise 80%
  • 200 gram gerookte zalm, in plakjes
  • 6-8 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 kopje gekookte sojabonen (edamame), afgekoeld
  • 1 komkommer, in plakjes
  • Gemengde groene bladsla
  • Verse dille (voor garnering)
  • Tuinkers
  • Zalm eitjes

Instructies(8)

  • 1

    Begin met het maken van de dressing. Meng de mayonaise, limoensap, limoenrasp en verse dille in een kom.

  • 2

    Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas de smaak aan naar wens. Zet de dressing in de koelkast terwijl je de salade bereidt.

  • 3

    Bouw de kerstkranssalade op een groot bord of een serveerschaal. Begin met een laagje gemengde groene bladsla.

  • 4

    Rangschik de plakjes gerookte zalm in een cirkel bovenop de sla om de basis van de krans te vormen.

  • 5

    Plaats de dunne plakjes venkel bovenop de zalm en verdeel ze gelijkmatig.

  • 6

    Voeg de plakjes radijs en komkommer toe, en strooi de gekookte sojabonen erover.

  • 7

    Garneer de salade met de zalm eitjes verse dille en tuinkers.

  • 8

    Giet gelijkmatig een deel van de limoen-dille-mayonaise dressing over de kerstkrans-salade en serveer het overgebleven deel ervan naast het gerecht.