
Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry
Klein van stuk, groots van smaak! Door de kip klein te houden, zijn ze ideaal als borrelhapje of als bijgerecht. Serveer het met een goede dosis romige fritessaus en kruidige currysaus. Dat maakt de borrel op z’n best!
- Currysaus
- Fritessaus
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Ingrediënten (8)
- 2 kipfilets
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 12 kleine satéprikkers (even in water weken om verbranden te voorkomen)
- Oliehoorn fritessaus en currysaus
Instructies(7)
- 1
Snijd de kipfilets in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
- 2
Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder, zout en peper.
- 3
Voeg de kipblokjes toe en meng dit goed, zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat het minimaal 30 minuten marineren (langer mag voor nog meer smaak).
- 4
Rijg de kipblokjes aan de geweekte satéprikkers (ongeveer 2-3 stukjes per spiesje).
- 5
Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur.
- 6
Grill de mini-spiesjes ongeveer 8-10 minuten, en keer ze regelmatig tot de kip goudbruin en gaar is.
- 7
Serveer de spiesjes warm met Oliehoorn fritessaus en currysaus. Tip: Lekker met een frisse salade of stokbrood
Bekijk ook eens