Recepten

Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry

Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry
Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry
Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry

Ingrediënten (8)

Product

Fritessaus 25%

Product

Barbecuesaus

  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 12 kleine satéprikkers (even in water weken om verbranden te voorkomen)
  • Oliehoorn fritessaus en currysaus

Instructies(7)

  • 1

    Snijd de kipfilets in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.

  • 2

    Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder, zout en peper.

  • 3

    Voeg de kipblokjes toe en meng dit goed, zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat het minimaal 30 minuten marineren (langer mag voor nog meer smaak).

  • 4

    Rijg de kipblokjes aan de geweekte satéprikkers (ongeveer 2-3 stukjes per spiesje).

  • 5

    Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur.

  • 6

    Grill de mini-spiesjes ongeveer 8-10 minuten, en keer ze regelmatig tot de kip goudbruin en gaar is.

  • 7

    Serveer de spiesjes warm met Oliehoorn fritessaus en currysaus. Tip: Lekker met een frisse salade of stokbrood