
Knapperige kipsnacks van Oranje!
Wat zet jij op tafel om in de oranje stemming te komen? Deze eenvoudige, maar mondwaterende knapperige kipsnacks stelen zeker de show! Extra lekker en extra oranje door onze Hollandse knaller: Fritessaus van Oranje. Ga jij ze maken?
- Fritessaus
- Snack
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Instructies(8)
- 1
Snijd de kipfilets in lange stukjes
- 2
Zet drie aparte kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopte eieren, en één met het paneermeel gemengd met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en zwarte peper.
- 3
Paneer de kip: haal elk stuk kip door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Dompel het stukje dan in het ei en laat het overtollige ei afdruipen. Tot slot rol je het kipstukje door het paneermeel mengsel. Druk het paneermeel licht aan, zodat het goed blijft zitten.
- 4
Verhit voldoende olie in een grote pan tot 180°C (350°F).
- 5
Frituur de kipsnacks in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 4-5 minuten. Zorg ervoor dat ze goed gaar zijn van binnen.
- 6
Laat de gefrituurde kipnuggets uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- 7
Snij de citroen in partjes.
- 8
Serveer de knapperige kipsnacks met schijfjes citroen en de (onmisbare) Fritessaus van Oranje.
Tip: knijp een schijfje citroen uit boven de kipsnack voordat je deze eet. Zo komen de smaken extra goed tot hun recht!
Bekijk ook eens