Recepten

Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade

Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade
Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade
Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade

Ingrediënten (11)

Product

Knoflooksaus

  • 8 kipdrumsticks of 4 kipbouten
  • 150 ml volle yoghurt
  • 100 ml Oliehoorn knoflooksaus
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1,5 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Oliehoorn Knoflooksaus om bij te serveren

Instructies(10)

  • 1

    Meng alle ingrediënten in een grote kom de yoghurt, Oliehoorn knoflooksaus, citroensap en -rasp, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie.

  • 2

    Dep de kip droog en doe deze in de kom met de marinade.

  • 3

    Zorg dat alle stukken goed bedekt zijn.

  • 4

    Dek af en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast, het liefst een hele nacht voor de beste smaak.

  • 5

    Verhit de BBQ op middelmatige hitte (indirect grillen bij voorkeur – dus kolen aan de zijkanten).

  • 6

    Haal de kip een half uurtje voor het grillen uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

  • 7

    Leg de kipstukken op het rooster.

  • 8

    Doe de deksel van de BBQ dicht en grill ze 30–40 minuten, tot ze gaar vanbinnen zijn (75°C kerntemperatuur) en goudbruin van buiten. Draai regelmatig de drumsticks om voor een gelijkmatige garing.

  • 9

    Wil je een krokante buitenkant? Leg ze dan op het einde even kort boven de directe hitte en laat het velletje bruinen.

  • 10

    Serveer het rijk met de Oliehoorn knoflooksaus, wat citroenpartjes en flatbread en een frisse salade met komkommer en tomaat.