
Kipdrumstick in knoflook citroenmarinade
Zodra deze drumsticks op de BBQ liggen, begint het feest. Malse kip in een frisse knoflooksaus-citroenmarinade. Even grillen, en dan: kluiven maar! Dit is sensausioneel genieten met je handen.
- Knoflooksaus
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (11)
- 8 kipdrumsticks of 4 kipbouten
- 150 ml volle yoghurt
- 100 ml Oliehoorn knoflooksaus
- Sap van 1 citroen
- Rasp van 1/2 citroen
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1,5 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepel olijfolie
- Oliehoorn Knoflooksaus om bij te serveren
Instructies(10)
- 1
Meng alle ingrediënten in een grote kom de yoghurt, Oliehoorn knoflooksaus, citroensap en -rasp, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie.
- 2
Dep de kip droog en doe deze in de kom met de marinade.
- 3
Zorg dat alle stukken goed bedekt zijn.
- 4
Dek af en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast, het liefst een hele nacht voor de beste smaak.
- 5
Verhit de BBQ op middelmatige hitte (indirect grillen bij voorkeur – dus kolen aan de zijkanten).
- 6
Haal de kip een half uurtje voor het grillen uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- 7
Leg de kipstukken op het rooster.
- 8
Doe de deksel van de BBQ dicht en grill ze 30–40 minuten, tot ze gaar vanbinnen zijn (75°C kerntemperatuur) en goudbruin van buiten. Draai regelmatig de drumsticks om voor een gelijkmatige garing.
- 9
Wil je een krokante buitenkant? Leg ze dan op het einde even kort boven de directe hitte en laat het velletje bruinen.
- 10
Serveer het rijk met de Oliehoorn knoflooksaus, wat citroenpartjes en flatbread en een frisse salade met komkommer en tomaat.
Bekijk ook eens