Recepten

Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus

Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus
Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus
Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus Hamburger met gegrilde ananas en hamburgersaus

De hamburgers

Ingrediënten (9)

Product

Hamburgersaus

  • 500 g rundergehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel ui-poeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken ananas
  • 1 tomaat in plakken
  • Oliehoorn hamburgersaus

Instructies(10)

  • 1Meng het rundergehakt in een kom samen met knoflookpoeder, ui-poeder, gerookt paprikapoeder, zout en peper.
  • 2Vorm vier grote hamburgerschijven van het mengsel. Druk een klein deukje in het midden van elke hamburger om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig garen.
  • 3Grill de ananasplakken op de grill of in een grillpan voor ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en iets zachter zijn geworden.
  • 4Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • 5Grill de hamburgers 4-5 minuten aan elke kant voor medium. Zorg ervoor dat de hamburgers een mooie grillmarkering hebben en volledig gaar zijn.
  • 6Terwijl de hamburgers grillen, kun je de hamburgerbroodjes lichtjes roosteren op de grill of in een pan voor extra smaak en textuur.
  • 7Leg een hamburger op de onderste helft van het broodje. Leg vervolgens een plak gegrilde ananas, plakken tomaat en een handvol koolsalade.
  • 8Top het af met de Oliehoorn hamburgersaus.
  • 9Dek af met de bovenste helft van het broodje.
  • 10Serveer de hamburgers met patat, zoete aardappelfriet of een salade.

De Koolsalade

Ingrediënten (6)

Product

Mayonaise 80%

  • 1/2 gesneden witte kool
  • 1 geraspte wortel geraspt
  • 5 eetlepels Oliehoorn mayonaise
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout en peper naar smaak

Instructies(3)

  • 1Meng in een grote kom de gesneden kool en de geraspte wortel.
  • 2Meng in een aparte kom de mayonaise, azijn, suiker, zout en peper.
  • 3Giet dit mengsel over de groenten en roer goed door. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.