
Gourmet kipstukjes met barbecuesaus
Smokey kip, onmisbaar op je gourmetavond. Geef je gourmet een extra smaakexplosie met gemarineerde barbecue kip stukjes. Gebakken tot ze sappig en goudbruin zijn met heerlijke, smokey smaak. Ideaal te combineren met een wrap of salade.
Recept gebaseerd op 4 personen
- Barbecuesaus
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Ingrediënten (14)
- 300 g kipfilet in kleine blokjes of reepjes gesneden
- 100 ml Oliehoorn barbecuesaus
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 8 mini wraps
- Oliehoorn barbecuesaus
- Cherrytomaatjes gehalveerd
- Komkommer in plakjes
- Rode ui in dunne ringen gesneden
- Sla
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of koriander
Instructies(7)
- 1
Meng in een kom de kipstukjes met de Oliehoorn barbecuesaus, zodat de kip lekker gemarineerd is.
- 2
Laat de kip ongeveer 15-30 minuten marineren.
- 3
Verhit de gourmet pannetjes en vet deze licht in met een beetje olijfolie.
- 4
Kip gaar je in ongeveer 4-5 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.
- 5
Voeg tijdens het bakken eventueel nog wat extra Oliehoorn barbecuesaus toe voor extra smaak en glans.
- 6
Verwarm de mini wraps op de plaat terwijl de kip bakt.
- 7
Zet cherrytomaatjes, komkommer, rode ui en sla klaar zodat iedereen zijn eigen gourmetkip-wraps kan maken. Maak hem af met nog extra Oliehoorn barbecuesaus
Bekijk ook eens