Recepten

Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas
Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas
Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas

Ingrediënten (7)

Product

Truffel Mayonaise

  • 500 g groene asperges
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt of in krullen geschaafd
  • 1 eetlepel geroosterde amandelschaafsel
  • Optioneel: Citroenpartjes voor het serveren

Instructies(8)

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Breek de harde uiteinden van de asperges af (ze knappen vanzelf op de juiste plek).

  • 3

    Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel deze goed met olijfolie, zout en peper.

  • 4

    Rooster de asperges in de oven gedurende 10-12 minuten, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn maar nog steeds een beetje knapperig. Let erop dat ze niet te zacht worden.

  • 5

    Haal de asperges uit de oven en leg ze op een serveerschaal.

  • 6

    Spuit nu de Oliehoorn truffelmayonaise in dunne lijnen over de geroosterde asperges.

  • 7

    Strooi de geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas en de citroenrasp over de asperges.

  • 8

    Voeg eventueel geroosterde amandelschaafsel toe voor een knapperige textuur.