
Geroosterde asperges met truffelmayo en Parmezaanse kaas
Onmisbaar op tafel! Asperges, Parmezaanse kaas en natuurlijk; Truffelmayonaise. Het perfecte bijgerecht voor een heerlijk Kerstdiner.
Recept gebaseerd op 4 personen
- Truffelmayonaise
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Instructies(8)
- 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2
Breek de harde uiteinden van de asperges af (ze knappen vanzelf op de juiste plek).
- 3
Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel deze goed met olijfolie, zout en peper.
- 4
Rooster de asperges in de oven gedurende 10-12 minuten, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn maar nog steeds een beetje knapperig. Let erop dat ze niet te zacht worden.
- 5
Haal de asperges uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
- 6
Spuit nu de Oliehoorn truffelmayonaise in dunne lijnen over de geroosterde asperges.
- 7
Strooi de geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas en de citroenrasp over de asperges.
- 8
Voeg eventueel geroosterde amandelschaafsel toe voor een knapperige textuur.
Bekijk ook eens