
Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo
Een Aziatische twist op de Kersttafel? Met deze spetterende hapjes steel jij deze Kerst de show! Extra lekker met onze Brander mayonaise.
Recept gebaseerd op 4 personen
- Brander Mayonaise
- Diner
- Snack
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (9)
- 200 g verse tonijnsteak
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel limoensap of citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 8-12 stuks zeewierchips (te koop bij de supermarkt of Aziatische winkels)
- 4 eetlepel Oliehoorn Brander-mayonaise
- Shiso cress (of microgreens als alternatief)
- 1 theelepel geroosterd sesamzaad
Instructies(10)
- 1
Meng de sesamolie, sojasaus en limoensap in een kom. Leg de dun gesneden plakjes tonijn in dit mengsel en laat het 10 minuten marineren.
- 2
Bestrooi het licht met zout en peper.
- 3
Haal de tonijn uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf.
- 4
Grill de tonijnsteak 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rood is (medium rare).
- 5
Grill de tonijnsteak 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rood is (medium rare).
- 6
Leg de zeewierchips op een serveerschaal. Zorg dat ze heel blijven en mooi zijn verdeeld, zodat elke chip een basis vormt voor de topping.
- 7
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes gemarineerde tonijn kort, ongeveer 20-30 seconden per kant, zodat ze mooi dichtschroeien maar van binnen nog rauw en sappig zijn. Haal de tonijn direct van het vuur om verder garen te voorkomen.
- 8
Leg een stukje gegrilde tonijn op elke zeewierchip.
- 9
Lepel een klein beetje Oliehoorn Brander-mayonaise op elke tonijnchip.
- 10
Garneer met wat shiso cress voor een frisse, bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Bekijk ook eens