Recepten

Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo

Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo
Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo
Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo

Ingrediënten (9)

Product

Brander Mayonaise

  • 200 g verse tonijnsteak
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel limoensap of citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 8-12 stuks zeewierchips (te koop bij de supermarkt of Aziatische winkels)
  • 4 eetlepel Oliehoorn Brander-mayonaise
  • Shiso cress (of microgreens als alternatief)
  • 1 theelepel geroosterd sesamzaad

Instructies(10)

  • 1

    Meng de sesamolie, sojasaus en limoensap in een kom. Leg de dun gesneden plakjes tonijn in dit mengsel en laat het 10 minuten marineren.

  • 2

    Bestrooi het licht met zout en peper.

  • 3

    Haal de tonijn uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf.

  • 4

    Grill de tonijnsteak 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rood is (medium rare).

  • 5

    Grill de tonijnsteak 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rood is (medium rare).

  • 6

    Leg de zeewierchips op een serveerschaal. Zorg dat ze heel blijven en mooi zijn verdeeld, zodat elke chip een basis vormt voor de topping.

  • 7

    Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes gemarineerde tonijn kort, ongeveer 20-30 seconden per kant, zodat ze mooi dichtschroeien maar van binnen nog rauw en sappig zijn. Haal de tonijn direct van het vuur om verder garen te voorkomen.

  • 8

    Leg een stukje gegrilde tonijn op elke zeewierchip.

  • 9

    Lepel een klein beetje Oliehoorn Brander-mayonaise op elke tonijnchip.

  • 10

    Garneer met wat shiso cress voor een frisse, bestrooi met geroosterd sesamzaad.