
Gegrilde aubergine met barbecue glaze
Groente saai op de BBQ? Echt niet. Deze gegrilde aubergine met een barbecue glaze is een echte smaakmaker. Rokerig, zoet en hartig in één hap! Perfect als bijgerecht voor de vleesliefhebbers én vegafans.
- Barbecuesaus
- Snack
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (11)
- 2 grote aubergines
- 2–3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels Oliehoorn barbecuesaus
- 1 theelepels honing of agavesiroop
- 2 theelepels chilivlokken
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 1 lente-ui in dunne ringetjes
- 2 eetlepels krokante uitjes
- Verse koriander of peterselie en limoensap als garnering
Instructies(11)
- 1
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ±1,5 cm dik.
- 2
Bestrooi met zout en laat het 15 minuten staan om het vocht te onttrekken. Dep het daarna droog.
- 3
Bestrijk beide kanten met olijfolie en bestrooi met wat peper.
- 4
Verhit de BBQ op middelhoge hitte.
- 5
Grill de aubergineplakken 4–6 minuten per kant tot ze zacht zijn en de mooie grillstrepen hebben. Let op: te hoog vuur verbrandt de buitenkant voordat de binnenkant gaar is, liever wat rustiger garen.
- 6
Meng ondertussen de barbecuesaus met honing en paprikapoeder.
- 7
Smeer de aubergines tijdens de laatste minuut aan beide zijden in met de glaze.
- 8
Laat dit nog heel even liggen zodat de saus karamelliseert, maar niet verbrandt.
- 9
Leg de gegrilde aubergine op een schaal.
- 10
Top de aubergine af met sesamzaadjes, lente-ui, gebakken uitjes, verse kruiden.
- 11
Besprenkel het licht met limoensap.
Bekijk ook eens