Recepten

Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip

Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip
Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip
Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip Gefrituurde kip met Brander mayonaise dip

Ingrediënten (5)

Product

Brander Mayonaise

  • 250 gram gefrituurde kipstukjes (bijvoorbeeld kippenvleugels, kippenstrips of kippendijen)
  • ½ kopje Brander mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • Plantaardige olie (om te frituren)
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)

Instructies(8)

  • 1

    Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of friteuse tot ongeveer 180°C.

  • 2

    Terwijl de olie opwarmt, maak je de mayonaisedip. Meng in een kom de Brander mayonaise met het citroensap en roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

  • 3

    Proef de saus en pas de smaak naar wens aan.

  • 4

    Frituur de kipstukjes in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal 5–7 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes en de temperatuur van de olie.

  • 5

    Controleer of de kip van binnen gaar is.

  • 6

    Laat de gefrituurde kipstukjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

  • 7

    Serveer de gefrituurde kip met de kom mayonaisedip aan de zijkant.

  • 8

    Garneer eventueel met wat verse peterselie voor extra smaak en een mooie presentatie.