
Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise
Zin in smaken die fris én verfijnd zijn? Deze geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise combineert sappige vis met een romige saus boordevol citrus en kruiden. Licht, smaakvol en precies waar je zin in hebt!
- Mayonaise
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Ingrediënten (14)
- 4 zalmfilets (ca. 150-180 g per stuk), met of zonder huid
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 citroen, in plakjes
- 150 g Oliehoorn mayonaise
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 theelepel citroensap (vers)
- Zest van 1/2 citroen
- 400 g wortels, in dikke repen
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 courgette door de helft, in plakken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructies(13)
- 1
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
- 2
Meng de wortels, paprika en courgette met olijfolie, tijm, zout en peper.
- 3
Verspreid de groenten over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 4
Rooster ze 25-30 minuten, halverwege omscheppen, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
- 5
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
- 6
Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en leg bovenop elke filet een schijfje citroen.
- 7
Zet de zalm de laatste 10-12 minuten bij de groenten in de oven.
- 8
De zalm is klaar als hij net gaar is en makkelijk uit elkaar valt, dit is afhankelijk van de dikte.
- 9
Meng in een klein kommetje de mayonaise met dille, citroensap en citroenzest.
- 10
Breng op smaak met zout en peper.
- 11
Verdeel de geroosterde groenten over de borden.
- 12
Leg de zalmfilet erop en schep er een lepel citroen-dille mayonaise naast.
- 13
Serveer met friet en eventueel met extra citroenpartjes.
Bekijk ook eens