 
  Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise
Zin in smaken die fris én verfijnd zijn? Deze geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise combineert sappige vis met een romige saus boordevol citrus en kruiden. Licht, smaakvol en precies waar je zin in hebt!
- Mayonaise
- Diner
- Gemiddeld
- Voor 4 porties
 
          Ingrediënten (14)
- 4 zalmfilets (ca. 150-180 g per stuk), met of zonder huid
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 citroen, in plakjes
- 150 g Oliehoorn mayonaise
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 theelepel citroensap (vers)
- Zest van 1/2 citroen
- 400 g wortels, in dikke repen
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 courgette door de helft, in plakken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructies(13)
- 1Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). 
- 2Meng de wortels, paprika en courgette met olijfolie, tijm, zout en peper. 
- 3Verspreid de groenten over een bakplaat bekleed met bakpapier. 
- 4Rooster ze 25-30 minuten, halverwege omscheppen, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn. 
- 5Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. 
- 6Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en leg bovenop elke filet een schijfje citroen. 
- 7Zet de zalm de laatste 10-12 minuten bij de groenten in de oven. 
- 8De zalm is klaar als hij net gaar is en makkelijk uit elkaar valt, dit is afhankelijk van de dikte. 
- 9Meng in een klein kommetje de mayonaise met dille, citroensap en citroenzest. 
- 10Breng op smaak met zout en peper. 
- 11Verdeel de geroosterde groenten over de borden. 
- 12Leg de zalmfilet erop en schep er een lepel citroen-dille mayonaise naast. 
- 13Serveer met friet en eventueel met extra citroenpartjes. 
Bekijk ook eens
 
   
                   
                   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  