
Recepten
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
De herfst vraagt om comfortfood met karakter. Deze bruschetta met gerookte zalm en truffelmayonaise krijgt een heerlijke upgrade met een warme kop courgette-broccolisoep. Fris, romig en precies de combi waar je zin in hebt op een frisse dag!
- Truffelmayonaise
- Diner
- Snack
- Gemiddeld
- Voor 4 porties

Bruschetta's
Instructies(7)
- 1Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2Snijd de ciabatta in schuine plakjes.
- 3Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven voor 5 tot 7 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- 4Laat de ciabatta plakjes een beetje afkoelen en besmeer elk plakje met een dun laagje Oliehoorn truffelmayonaise.
- 5Leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
- 6Bestrooi het broodje met verse dille en klein beetje zwarte peper.
- 7Serveer het met de citroenpartjes.
Courgette-broccoli soep
Ingrediënten (10)
- 2 middelgrote courgettes
- 1 kleine stronk broccoli (ca. 350 g)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 1 el olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- (Optioneel) kneepje citroensap of verse dille voor extra frisheid
Instructies(6)
- 1Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes.
- 2Verhit olie of boter in een soeppan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- 3Doe de courgette, broccoli en aardappel in de pan en roer even om.
- 4Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is.
- 5Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
- 6Serveer de soep in kleine kommen naast de bruschetta met gerookte zalm - samen een perfecte herfstcombinatie!
Bekijk ook eens
Meer recepten
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza
Pizza Hotdog Zalm Schnitzel Salade Pizza