Recepten

Vegan kipburgers met vegan mayonaise

Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise
Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise
Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise Vegan kipburgers met vegan mayonaise

Ingrediënten (11)

Product

Vegan mayo

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 vegan kipburgers uit de supermarkt
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • wat blaadjes little gem sla of ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel water
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel honing

Instructies(7)

  • 1

    Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 2

    Zet een grillpan op het vuur en laat hem flink heet worden. Olie toevoegen is niet nodig. Snijd de hamburgerbroodjes open en grill de snijkanten even kort in de hete grillpan zodat het oppervlak wat knapperiger wordt en er mooie grilstrepen ontstaan.

  • 3

    Klop de vegan mayonaise, het water, het uienpoeder en de honing tot een egale saus.

  • 4

    Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en de tomaat in dunne plakjes.

  • 5

    Smeer op de onderste helft van elk broodje wat saus en beleg de broodjes daarna met wat sla.

  • 6

    Leg de kipburgers op de sla. Top af met de ui, komkommer en tomaat.

  • 7

    Verdeel nog wat van de saus over het geheel en plaats vervolgens de bovenste broodjes erop. Steek tot slot een houten prikkertje in de burgers.