
Hamburger met gebakken ui in barbecuesaus & klassieke toppings
Zin in een échte klassieker met een rokerige twist? Deze sappige hamburger met gebakken ui in barbecuesaus is puur genieten. De zoete ui, de volle barbecuesmaak en dat perfecte stukje vlees… samen vormen ze een onweerstaanbare combi. Lekker op de grill of uit de pan, altijd succes op je bord!
- Barbecuesaus
- Hamburgersaus
- Diner
- Gemakkelijk
- Voor 4 porties

Instructies(14)
- 1
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie of boter.
- 2
Voeg de uienringen toe en bak ze zacht en goudbruin in 10-15 minuten.
- 3
Voeg de barbecuesaus toe aan de pan en meng goed door de uien.
- 4
Laat de ui nog 2–3 minuten sudderen tot de saus wat ingedikt is en de uien lekker sticky zijn.
- 5
Bak de hamburgers volgens de verpakking, meestal 3-4 minuten per kant.
- 6
Leg een plak cheddar kaas op de burger tijdens de laatste minuut om deze te laten smelten.
- 7
Snijd de broodjes open en rooster ze kort op in een grillpan.
- 8
Besmeer de onderste helft van het broodje met de Oliehoorn hamburgersaus.
- 9
Leg er een blaadje sla op.
- 10
Leg de warme hamburger met kaas erop.
- 11
Schep een flinke lepel van de gebakken ui met barbecuesaus op de burger.
- 12
Voeg plakjes tomaat en augurk toe.
- 13
Dek af met de bovenkant van het broodje.
- 14Serveer het met frietjes, coleslaw of een frisse groene salade.
Bekijk ook eens