Recepten

Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise

Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise
Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise
Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise Geroosterde zalmfilet met citroen-dille mayonaise

Ingrediënten (14)

Product

Mayonaise 80%

  • 4 zalmfilets (ca. 150-180 g per stuk), met of zonder huid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 citroen, in plakjes
  • 150 g Oliehoorn mayonaise
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap (vers)
  • Zest van 1/2 citroen
  • 400 g wortels, in dikke repen
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 courgette door de helft, in plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies(13)

  • 1

    Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).

  • 2

    Meng de wortels, paprika en courgette met olijfolie, tijm, zout en peper.

  • 3

    Verspreid de groenten over een bakplaat bekleed met bakpapier.

  • 4

    Rooster ze 25-30 minuten, halverwege omscheppen, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.

  • 5

    Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.

  • 6

    Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en leg bovenop elke filet een schijfje citroen.

  • 7

    Zet de zalm de laatste 10-12 minuten bij de groenten in de oven.

  • 8

    De zalm is klaar als hij net gaar is en makkelijk uit elkaar valt, dit is afhankelijk van de dikte.

  • 9

    Meng in een klein kommetje de mayonaise met dille, citroensap en citroenzest.

  • 10

    Breng op smaak met zout en peper.

  • 11

    Verdeel de geroosterde groenten over de borden.

  • 12

    Leg de zalmfilet erop en schep er een lepel citroen-dille mayonaise naast.

  • 13

    Serveer met friet en eventueel met extra citroenpartjes.