Recepten

Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise

Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise
Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise
Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise Eendenborst met friet, gegrilde groenten en truffelmayonaise

Eendenborst

Ingrediënten (9)

Product

Truffel Mayonaise

  • 2 eendenborsten
  • 100 g groene asperges
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 kleine courgette, in plakjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snuf zout en peper
  • 50 gr Cranberries compote
  • 200 gr friet
  • 3 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise

Instructies(12)

  • 1Snijd voorzichtig de huid van de eendenborst kruiselings in (niet in het vlees snijden).
  • 2Bestrooi de eendenborst met zout en peper.
  • 3Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie.
  • 4Leg de eendenborst met de huid naar beneden in de pan en bak 6–8 minuten tot het vet gedeeltelijk is uitgebakken en de huid krokant is.
  • 5Draai de 2 eendenborsten om en bak nog 3–4 minuten tot ze medium-rare zijn, evt. langer naar smaak.
  • 6Laat ze 5 minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
  • 7Verwarm een grillpan of oven voor op 200°C.
  • 8Besprenkel de asperges, paprika en courgette met olijfolie, zout en peper.
  • 9Gril de groenten 8–10 minuten tot ze licht geroosterd en beetgaar zijn.
  • 10Bereid de friet volgens de verpakking (oven, frituur of airfryer) tot goudbruin en krokant.
  • 11Serveer nu alles tegelijk uit en geniet van het complete kerstdiner met de eendenborst gegrilde groenten, friet en een grote dot Oliehoorn Truffelmayonaise.
  • 12Wil je extra frissigheid bij het gerecht? Maak dan de romaine salade erbij.

Romaine salade met gepofte tomaatjes en truffelmayonaise

Ingrediënten (6)

Product

Truffel Mayonaise

  • 1 krop romaine sla, in stukjes gesneden
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepel Oliehoorn Truffelmayonaise
  • Enkele blaadjes verse basilicum of bieslook

Instructies(8)

  • 1Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik een grillpan.
  • 2Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • 3Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  • 4Rooster of poffen 8–10 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • 5Meng de romaine sla in een schaal.
  • 6Voeg de gepofte tomaatjes toe.
  • 7Lepel er een klein toefje truffelmayonaise bij of swirl het erdoorheen als dressing.
  • 8Garneer eventueel met verse basilicum of bieslook.