Recepten

Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep

Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep
Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep Bruschetta gerookte zalm met truffelmayonaise & courgette-broccoli soep

Bruschetta's

Ingrediënten (6)

Product

Truffel Mayonaise

  • 1 ciabatta
  • 100 g gerookte zalm in dunne plakjes
  • 2 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse dille en citroenpartjes ter garnering

Instructies(7)

  • 1Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2Snijd de ciabatta in schuine plakjes.
  • 3Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven voor 5 tot 7 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • 4Laat de ciabatta plakjes een beetje afkoelen en besmeer elk plakje met een dun laagje Oliehoorn truffelmayonaise.
  • 5Leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
  • 6Bestrooi het broodje met verse dille en klein beetje zwarte peper.
  • 7Serveer het met de citroenpartjes.

Courgette-broccoli soep

Ingrediënten (10)

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 kleine stronk broccoli (ca. 350 g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 el olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • (Optioneel) kneepje citroensap of verse dille voor extra frisheid

Instructies(6)

  • 1Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes.
  • 2Verhit olie of boter in een soeppan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • 3Doe de courgette, broccoli en aardappel in de pan en roer even om.
  • 4Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is.
  • 5Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
  • 6Serveer de soep in kleine kommen naast de bruschetta met gerookte zalm - samen een perfecte herfstcombinatie!