Recepten

Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien

Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien
Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien
Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien

Ingrediënten (14)

Product

Zeedijk Kerrie Mayonaise

  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 kipfilets
  • 75 gram bloem
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 1 à 2 handjes panko
  • een scheutje zonnebloemolie
  • 150 gram peen julienne
  • 3 eetlepels Zeedijk-mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 100 gram Amsterdamse uien
  • 1 eetlepel vocht uit de pot Amsterdamse uien
  • 1 Elstar appel

Instructies(10)

  • 1

    Begin met het paneren van de kip. Doe de bloem in een diep bord en voeg het gerookte paprikapoeder en flink wat peper en zout toe. Roer goed door elkaar.

  • 2

    Kluts het ei los in een ander diep bord en zet nog een derde bord klaar met een laagje panko.

  • 3

    Wentel de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.

  • 4

    Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en laat dit goed heet worden. Bak de kipfilets vervolgens goudbruin en gaar op middelhoog vuur, een minuutje of zes per kant. Houd tijdens het bakken de deksel op de pan, zo kan de kip beter gaar worden.

  • 5

    Ga ondertussen verder met het maken van de wortelsalade. Doe de peen julienne in een ruime kom.

  • 6

    Halveer de Amsterdamse uien en gooi ze bij de wortel. Schep er ook 1 eetlepel van het vocht uit de pot Amsterdamse uien bij.

  • 7

    Spoel de appel af onder de kraan. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Doe dit ook in de kom.

  • 8

    Roer vervolgens de Zeedijk mayonaise en de yoghurt door de wortelsalade. Breng op smaak met peper. Houd je van pittig? Dan zou je ook wat gedroogde chilipeper kunnen toevoegen.

  • 9

    Snijd de krokante kip in plakjes en snijd de Italiaanse bollen door de helft.

  • 10

    Beleg de broodjes met flink wat wortelsalade en top af met plakjes krokante kip.