Recepten

Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten

Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten
Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten
Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten

Ingrediënten (11)

Product

Brander Mayonaise

  • 600 g kleine krielaardappels, gehalveerd
  • 3 el Brander mayonaise (kruidige mayo met een pittige twist)
  • 1 el grove mosterd (bij voorkeur Dijon)
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 g sugar snaps of peultjes, grof gehakt
  • 1 kleine wortel, geraspt of in kleine stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 el witte wijnazijn of appelciderazijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies(9)

  • 1

    Kook de krielaardappels met schil in ruim water met zout in ongeveer 12–15 minuten gaar (ze moeten zacht zijn, maar niet papperig). Giet af en laat iets afkoelen.

  • 2

    Blancheer de sugar snaps, wortel en bleekselderij 2 minuten in kokend water en spoel ze daarna direct koud om de kleur en knapperigheid te behouden.

  • 3

    Snijd de paprika zoals beschreven.

  • 4

    Meng in een grote kom de Brander mayonaise, mosterd, azijn, bieslook en rode ui. Roer goed door.

  • 5

    Voeg de lauwe aardappels toe aan de dressing en meng voorzichtig.

  • 6

    Voeg vervolgens de paprika, sugar snaps, wortel en bleekselderij toe. Meng alles rustig door elkaar zodat de groenten knapperig blijven.

  • 7

    Breng op smaak met zout en peper.

  • 8

    Zet de salade minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.

  • 9

    Serveer koud als bijgerecht bij de BBQ of als lichte lunchsalade.