
Meer dan 40 jaar passie voor sauzen
Wij zijn oliehoorn
Sinds 1981 maken we vanuit ons Nederlandse familiebedrijf van elk eetmoment een genietmoment. Een gewone maaltijd? Die maken wij bijzonder – met saus, natuurlijk.
Of je nu thuis aan tafel zit, staat te grillen bij de barbecue, in een restaurant dineert of een frietje scoort bij de snackbar: Oliehoorn is er altijd bij. We geven elk gerecht nét dat beetje extra. We maken het compleet en lekkerder. Sensausioneel lekker zelfs!

Proeven is geloven
Sensausioneel lekker!
Wat Oliehoorn anders maakt? De smaak en kwaliteit van onze sauzen. Samen met onze eigen sausologen werken we elke dag aan de ultieme smaakbeleving. We testen, proeven, ontwikkelen en verbeteren. Alles om jouw eetmoment naar een hoger niveau te tillen. En dat, zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen.
Elke saus die onze fabriek verlaat, is een product gemaakt door echte sausfreaks, met liefde, geduld en vakmanschap. Dat zie je, dat ruik je, dat proef je.


In onze eigen fabriek in Hoorn
Zo maken wij onze sauzen
Daar waar het allemaal gebeurt – van het zorgvuldig mixen van ingrediënten tot het afvullen van de flessen. In onze moderne fabriek in Hoorn doen, wij vakidioten, er alles aan zodat we jou maximale kwaliteit kunnen garanderen. Wil je zien hoe we dat doen? Bekijk dan onze video:

Dat is écht genieten
Lekkerder & duurzaam
Onze sauzen zijn niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, we werken ook hard aan een betere wereld. Wist je dat Oliehoorn de duurzaamste sausfabrikant van Nederland wil worden? En we zijn al goed op weg. Zo gaan wij in 2026 volledig van het gas af én zijn wij sinds 2024 de eerste BCorp gecertificeerde snacksausfabrikant van Nederland!
Benieuwd hoe wij duurzaamheid in onze saus mengen?

Onze historie
Wij zijn een Nederlands familiebedrijf
Oliehoorn is een trots familiebedrijf. Sinds 1981 geven we het stokje – of beter gezegd: de sauslepel – van generatie op generatie door. Altijd met dezelfde passie voor ambacht, kwaliteit en smaak.
Onze bekende sauzen zijn het resultaat van jarenlange toewijding, de beste ingrediënten en de lekkerste recepturen. Wil je weten hoe het allemaal begon?

