
Aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook & knapperige groenten
Zin in een fris en hartig bijgerecht dat bij elke maaltijd past? Deze aardappelsalade met Brander mayonaise, bieslook en knapperige groenten is romig, kleurrijk en vol smaak. Ideaal bij een zomerse BBQ, picknick of gewoon als lichte maaltijd op een warme dag!
- Brander Mayonaise
- Snack
- Gemakkelijk
- Voor 4 personen

Ingrediënten (11)
- 600 g kleine krielaardappels, gehalveerd
- 3 el Brander mayonaise (kruidige mayo met een pittige twist)
- 1 el grove mosterd (bij voorkeur Dijon)
- 1 bosje bieslook, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 100 g sugar snaps of peultjes, grof gehakt
- 1 kleine wortel, geraspt of in kleine stukjes
- 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
- 1 el witte wijnazijn of appelciderazijn
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies(9)
- 1
Kook de krielaardappels met schil in ruim water met zout in ongeveer 12–15 minuten gaar (ze moeten zacht zijn, maar niet papperig). Giet af en laat iets afkoelen.
- 2
Blancheer de sugar snaps, wortel en bleekselderij 2 minuten in kokend water en spoel ze daarna direct koud om de kleur en knapperigheid te behouden.
- 3
Snijd de paprika zoals beschreven.
- 4
Meng in een grote kom de Brander mayonaise, mosterd, azijn, bieslook en rode ui. Roer goed door.
- 5
Voeg de lauwe aardappels toe aan de dressing en meng voorzichtig.
- 6
Voeg vervolgens de paprika, sugar snaps, wortel en bleekselderij toe. Meng alles rustig door elkaar zodat de groenten knapperig blijven.
- 7
Breng op smaak met zout en peper.
- 8
Zet de salade minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.
- 9
Serveer koud als bijgerecht bij de BBQ of als lichte lunchsalade.
Bekijk ook eens