Veel Amsterdammers roemen het broodje Zeedijk van Slagerij Vet aan de Zeedijk in Amsterdam. In 20 jaar tijd is het broodje uitgegroeid tot een waar fenomeen. De absolute smaakmaker ervan is de topping: een tongstrelende zoet-pittige kerriemayonaise.
In 1950 opende ‘opa’ Vet zijn ambachtelijke slagerij op de Amsterdamse Zeedijk. Hij was klein van stuk en kreeg al snel de bijnaam het kleine slagertje. Deze geuzennaam staat nog steeds op de winkelruit, als eerbetoon aan de grondlegger.
Inmiddels heeft de 4e generatie zijn intrede gedaan in de familieslagerij. Natuurlijk is er veel veranderd. Zo ook de behoefte om de kwaliteitsproducten meteen te proeven. Als tussendoortje of lunch. Dus kwam slagerij Vet met overheerlijke broodjes van de beste kwaliteit. Vanaf de eerste dag bleek deze lekkernij een doorslaand succes.
De absolute smaakmaker van het gelijknamige broodje is de Zeedijk Kerrie Mayonaise. Slagerij Vet speelde met ingrediënten totdat een unieke smaakbeleving werd gevonden. Die valt het best te omschrijven als een tongstrelende, zoet-pittige kerrie saus. Eigenlijk tè lekker!
De afgelopen 20 jaar is de vraag naar de mayonaise alleen maar toegenomen. Om het lokale succes van de kerrie mayonaise verder te laten groeien werd besloten om het geheim van Mokum te delen met de sausmakers van Oliehoorn.
De Zeedijk Kerrie Mayonaise doet smaakwonderen voor met vlees belegde broodjes en burgers. Daarnaast is de saus ook overheerlijk bij diverse vleesgerechten, frites, snacks en bittergarnituur.
Wilt u weten hoe de Zeedijk mayonaise smaakt? Dat kan! Vraag hieronder een Zeedijk mayonaise proefpakket aan en ervaar het succes van de Zeedijk!