Om de lekkerste sauzen te maken, hebben we energie nodig. We hebben hier al eerder duurzaamheidsstappen in gemaakt met het gebruik van groene elektriciteit die voor 100% is opgewekt uit Nederlandse windenergie. Om nog meer impact te maken bouwen we aan de duurzaamste sausfabriek van Nederland die we in 2026 verwachten in gebruik te nemen en die helemaal gasloos is.
Wist je dat zo’n 90% van onze grondstoffen uit Europa komen? Dat scheelt heel wat reiskilometers en daarmee CO2.
De afgelopen jaren hebben onze verpakkingen al een grote verandering ondergaan. Zo hebben we voor de knijpfles, de fles aangepast naar duurzaam materiaal en hebben we ook onze originele dop vervangen voor een duurzame draaidop variant. Dat betekende: heel veel testen en verbeteren. Want bij Oliehoorn staan de smaak en kwaliteit van onze saus voorop. Zonder de juiste verpakking, kunnen wij die niet waarborgen. Gelukkig was al dat werk niet zonder succes! Onze knijpflessen zijn nu 100% recyclebaar!
Jaarlijks verpakken we onze sauzen voor cafetaria’s en foodservice in zo’n 1,5 miljoen plastic emmers. Onze emmerleverancier komt met een mooie oplossing om de emmers, die nu vaak in de restafvalbak belanden, weer in te zamelen om op deze manier een eerste stap te zetten naar een closed loop-keten. Oliehoorn werkt samen met Fire Off! om de emmers terug te nemen en her te gebruiken tot… nieuwe sausemmers.
Wij voelen ons verantwoordelijk voor de hele keten vanaf de boer tot aan het bord. Bij Oliehoorn willen we een belangrijke rol vervullen in het verbeteren van de omstandigheden door de hele keten. Daarnaast werkt Oliehoorn met een ‘Green Partner certificaat’. Door het scoren op de juiste onderdelen kunnen de leveranciers dit certificaat uitgereikt krijgen. Zo maken we elkaar sterker en dragen we bij aan een duurzamere wereld.
Je kent het wel; er blijft altijd wel wat saus in de pan zitten of aan de lepel hangen. Bij ons is dat niet anders. Zonde natuurlijk. Daarom kijken we kritisch naar hoeveel afval wij produceren, waar wij saus morsen en werken we aan minder afval- en reststromen. Zo kunnen professionals er al voor zorgen dat er geen druppel verspild wordt met onze saustap. Tijdens het productieproces ontkomen we er niet aan om afval te produceren, maar dit proberen wij wel zoveel mogelijk te verminderen.
Bij Oliehoorn staan we voor onze mensen. We werken met passie, enthousiasme en plezier om te groeien. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zichzelf kunnen uitdagen en ontwikkelen, en dat wij daar de middelen voor bieden.
Oliehoorn is door Effectory onderscheiden als ‘World-class Workplace 2023-2024’! Het keurmerk wordt alleen toegekend wanneer werkgevers door hun eigen medewerkers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Hier zijn wij natuurlijk super trots op.