
Sámen gaan we voor beter
Duurzaamheid
Onze ambitie? De duurzaamste sausfabrikant van Nederland zijn. Als familiebedrijf gaan staan we voor de lange termijn. Want écht genieten kan pas als het samengaat met een positieve impact op mensen, gemeenschappen en de wereld om ons heen. Wij geloven dat alles nog lekkerder wordt wanneer het écht goed gebeurt. Sámen gaan we voor beter. Elke dag. Met een lach.
Met trots dragen we het B-Corp certificaat, een erkenning van onze inzet voor een betere toekomst. We richten ons op vijf focusgebieden. Zo weten wij wat ons te doen staat, en kun jij ons daaraan houden. Benieuwd hoe wij waarde toevoegen voor mens, dier en milieu? Stuur ons gerust een bericht via mvo@oliehoorn.nl
Energie & CO2
Om de lekkerste sauzen te maken, hebben we energie nodig. We hebben hier al eerder duurzaamheidsstappen in gemaakt met het gebruik van groene elektriciteit die voor 100% is opgewekt uit Nederlandse windenergie. Om nog meer impact te maken bouwen we aan de duurzaamste sausfabriek van Nederland die we in 2026 verwachten in gebruik te nemen en die helemaal gasloos is.
Wist je dat zo’n 90% van onze grondstoffen uit Europa komen? Dat scheelt heel wat reiskilometers en daarmee CO2.

Verpakkingen
De afgelopen jaren hebben onze verpakkingen al een grote verandering ondergaan. Zo hebben we voor de knijpfles, de fles aangepast naar duurzaam materiaal en hebben we ook onze originele dop vervangen voor een duurzame draaidop variant. Dat betekende: heel veel testen en verbeteren. Want bij Oliehoorn staan de smaak en kwaliteit van onze saus voorop. Zonder de juiste verpakking, kunnen wij die niet waarborgen. Gelukkig was al dat werk niet zonder succes! Onze knijpflessen zijn nu volledig recyclebaar!

Grondstoffen
Wij voelen ons verantwoordelijk voor de hele keten vanaf de boer tot aan het bord. Bij Oliehoorn willen we een belangrijke rol vervullen in het verbeteren van de omstandigheden door de hele keten. Daarnaast werkt Oliehoorn met een ‘Green Partner certificaat’. Door het scoren op de juiste onderdelen kunnen de leveranciers dit certificaat uitgereikt krijgen. Zo maken we elkaar sterker en dragen we bij aan een duurzamere wereld.

Afval- & Verspilling
Je kent het wel; er blijft altijd wel wat saus in de pan zitten of aan de lepel hangen. Bij ons is dat niet anders. Zonde natuurlijk. Daarom kijken we kritisch naar hoeveel afval wij produceren, waar wij saus morsen en werken we aan minder afval- en reststromen. Tijdens het productieproces ontkomen we er niet aan om afval te produceren, maar dit proberen wij wel zoveel mogelijk te verminderen. Maar ook onze sausfans helpen ons om verspilling tegen te gaan. Heb je een Kijk-Ruik-Proef logo op onze sauzen voorbij zien komen? Daar zijn wij blij mee! Onze sauzen hebben een ten minste houdbaar tot-datum, maar wist je dat je ze vaak ná die datum nog gewoon kunt eten?
Kijk, ruik, proef. Ziet het er goed uit? Ruikt het lekker? Smaakt het goed? Dan is verspillen zonde en kun jij gewoon nog sensausioneel genieten van jouw favo saus!

Goede werkgever
Bij Oliehoorn staan we voor onze mensen. We werken met passie, enthousiasme en plezier om te groeien. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zichzelf kunnen uitdagen en ontwikkelen, en dat wij daar de middelen voor bieden.
Oliehoorn is door Effectory onderscheiden als ‘World-class Workplace 2023-2024’! Het keurmerk wordt alleen toegekend wanneer werkgevers door hun eigen medewerkers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Hier zijn wij natuurlijk super trots op.
